Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dat is niet goed voor Nederlandse voetbal’

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, ziet niets in een mogelijke Super League. Volgens hem is een dergelijke competitie namelijk slecht voor het Nederlandse voetbal.

“Wij zijn niet tegen vernieuwing, maar wel tegen ideeën die niet goed zijn voor het Nederlandse voetbal. Dit is niet goed voor het Nederlandse voetbal. Het verbaast me te lezen dat sommigen denken dat dat wel zo is”, zegt De Jong bij de NOS. Hij stelt dat de KNVB niet alleen staat qua mening.

“Heel Europa spreekt zich uit, niet alleen de bonden. De ECA (European Club Association) is tegen, grote clubs als Manchester United en Bayern München spreken zich uit, de European Leagues, de grote competities zijn tegen, Football Supporters Europe (FSE), de fans zijn tegen, de vakbond, FIFPRO is tegen, de spelers zijn tegen. Als alle stakeholders tegen zijn, gaat het niet gebeuren. Ik verwacht er weinig van”, zegt hij.

De KNVB mist volgens De Jong de voorwaarden voor sportiviteit, solidariteit en een open competitie. “Waarom zouden wij dit willen? Het staat haaks op de manier waarop wij sport willen organiseren. Het gehele voetbalecosysteem in Nederland komt zo onder druk te staan.”

De Jong vervolgt: “Wij zijn voor een open competitie en een groot deel van de Super League is gesloten. Er staat niks over solidariteit in het plan, over financiële solidariteit tussen de breedte en de top, over afdracht aan niet-deelnemende clubs en aan opleidende clubs.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *