Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Teloorgang Ajax: ‘Vijf jaar later op de vijfde plaats’

Feyenoord beleefde een niet al te beste einde van het kalenderjaar 2023 maar het fanmedium 1908 wijst in column naar de grote rivaal Ajax. Dit om aan te geven dat het allemaal zo slecht nog niet is.

Zonder de naam van de Amsterdammers te noemen, gaat het overduidelijk over Ajax. “In 2018 zegt een voetbaldirecteur dat zijn club het Bayern München van Nederland moet worden. Vijf jaar later staat die club op de vijfde plaats en juichen supporters als hun club zich kwalificeert voor de tussenronde in de Conference League. Een paar jaar geleden slaan zij zich nog van pret op de dijen als Louis van Gaal die competitie aanduidt als ‘Jut & Jul League’. Dat Feyenoord daar dan aan meedoet en de finale bereikt, is waarschijnlijk toeval.”

De site vervolgt zijn betoog en haalt wéér de situatie van Ajax aan. “Succes is nooit vanzelfsprekend. Voor je het weet, verlies je vijf competitiewedstrijden, speel je gelijk tegen Fortuna, Almere City en PEC Zwolle en word je uit de beker geknikkerd door een vierdeklasser. Daar kan Feyenoord nog wat van leren. Wat dan? Dat succes niet vanzelf komt en al helemaal net vanzelf blíjft. Daarom is het na een nederlaag goed de rust te bewaren, te relativeren en oog te houden voor wat er allemaal goed zit in het fundament: visie, beleid, scouting, opleiding.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *