Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

José Mourinho per direct weg bij AS Roma

José Mourinho staat niet langer aan het roer bij AS Roma. De oefenmeester is vandaag opgestapt bij de Italiaanse club.

Afgelopen zondag ging AS Roma opnieuw onderuit in de Serie A en verloor het met 3-1 van AC Milan. Vorige week bleek stadsgenoot Lazio al te sterk in het bekertoernooi. De Romeinen beleven tot nu toe een teleurstellend seizoen en staan slechts negende. Wel is men Europees nog actief in de Europa League, waarin het Feyenoord zal treffen in de tussenronde.

“We bedanken José namens ons allemaal bij AS Roma voor de passie en toewijding die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi“, aldus de berichtgeving van de Italiaanse club. “We zullen altijd goede herinneringen bewaren aan zijn leiderschap, maar we geloven dat, in het belang van de club, onmiddellijke verandering nodig is.”

Mourinho was sinds de zomer van 2021 eindverantwoordelijk bij Roma en leidde de club in 2022 in de Conference League-finale langs Feyenoord. Ook in de kwartfinales van de Europa League in 2023 bleek Roma te sterk voor de Rotterdammers. In februari staan beide teams opnieuw tegenover elkaar. Voor de Portugees was Roma zijn tiende clubs, nadat hij al eerder aan het roer stond bij Tottenham Hotspur, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Internazionale, Chelsea, FC Porto, Leiria en Benfica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *