Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Premier League is een stap te groot voor Feyenoorder’

Tom Saintfliet is van mening dat Yankuba Minteh er goed aan zou doen om nog een seizoen voor Feyenoord te spelen. De bondscoach van Gambia ziet namelijk dat hij zich in Rotterdam uitstekend kan doorontwikkelen.

Newcastle United besloot Minteh in de zomer van 2023 een jaarlang aan Feyenoord te verhuren, om ervaring op te doen. De Afrikaan heeft uitstekende statistieken op zijn naam staan. Zo stond hij in de Eredivisie 18 keer op het veld, waarvan 9 keer als basisspeler, en was hij daarin goed voor 6 doelpunten en 2 assists.

Voor zijn ontwikkeling lijkt het dan ook het beste te zijn om nog een tijdlang in de havenstad te blijven voetballen. Aankomende zomer loopt de huurconstructie echter af en keert hij normaliter terug naar Engeland. Saintfiet hoopt dat Minteh verstandig is door voor een langer verblijf in De Kuip te gaan, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

“Hij maakt nog te vaak de verkeerde keuzes”, oordeelt de oefenmeester. “Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *