Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Volgend seizoen is hij de beste linksbuiten van Feyenoord’

Afgelopen weekend wist Feyenoord met 3-0 te winnen van Heracles Almelo. Analist Kenneth Perez genoot van het spel van vleugelflitser Luka Ivanusec. In zijn ogen is hij klaar voor een basisplaats.

Voor de wedstrijd tegen Heracles had Ivanusec zestien wedstrijden in de Eredivisie gespeeld dit seizoen, waarin hij één goal maakte en twee assists gaf. Volgens Perez kun je ook steeds beter zien wat voor type speler Ivanusec is en hoe je hem het beste kunt benutten. “Hij heeft niet de absolute snelheid; hij heeft dan ook een back nodig die hem helpt met zijn loopacties. Dat deed Hartman vandaag. Ivanusec kan niet zomaar twee man voorbij. Maar hij heeft wel overzicht en ruimtelijk inzicht.”

Als hij nog iets groeit in zijn rol, wordt Ivanusec volgens Perez al snel een belangrijke speler. “Richting volgend seizoen is hij vaste basisspeler bij Feyenoord. Dan is hij simpelweg de beste linksbuiten van de club.” Voor Feyenoord komt de opmars van Ivanusec ook op het juiste moment, aangezien de club komende zomer afscheid lijkt te gaan nemen van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër beschikt over een aflopend contract. De toekomst van Yankuba Minteh is ook nog ongewis. Feyenoord en de speler willen graag langer met elkaar door, enkel is het wachten op groen licht van Newcastle United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *