Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Sven Mislintat staat voor dienstverband bij grootmacht’

Sven Mislintat staat in de belangstelling van Borussia Dortmund om daar de nieuwe technisch directeur te worden. Hier maakt het medium Sky Sport Deutschland melding van.

Hij werkte in 2023 nog kortstondig voor Ajax. De Duitser haalde in de zomer een groot aantal spelers voor miljoenenbedragen naar Amsterdam, maar het gewenste succes bleef uit. Hij botste bovendien al vroeg in het seizoen met de nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn. In september werd de directeur voetbalzaken ontslagen.

Waar Ajax al na een aantal maanden al klaar was met Mislintat, daar overweegt Borussia Dortmund hem juist terug te halen. Daarbij circuleren twee mogelijkheden: een rol als technisch directeur óf selectieplanner. De vraag is alleen wel of Sebastian Kehl, die mogelijk promotie maakt, een dergelijke situatie accepteert.

Mislintat was tussen 2009 en 2017 ook al werkzaam voor Borussia Dortmund. Hij was eerst actief als hoofdscout en ging later aan de slag als voetbaldirecteur. Later stond de Duitser aan het roer bij Arsenal en VfB Stuttgart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *