Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Arsenal wilde financieel uitpakken voor Jorrel Hato’

Ajax pakte onlangs uit met een fraaie interne slag door het contract van Jorrel Hato te verlengen tot medio 2028. Er waren veel kapers op de kust waaronder ook Arsenal. Ze waren bereid om financieel ver voor hem te gaan.

Op 18-jarige leeftijd is hij niet meer weg te denken uit de basiself van de Amsterdammers. De verdediger miste geen minuut en droeg ook al een aantal keer de aanvoerdersband. In de tussentijd maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal (in november in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar).

De ontwikkeling van Hato is uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Arsenal, Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea en Manchester United; allemaal werden ze al in verband gebracht met de komst van Hato. Daarbij had Arsenal er het meest voor over om de Nederlander binnen te halen. “De Rotterdammer mocht zich vanwege zijn uitstekende spel verheugen in de belangstelling van de complete top in de Premier League, waarbij Arsenal financieel het verst wilde gaan”, schrijft Verweij.

Maar de centrale verdediger blijft voorlopig dus ‘gewoon’ Ajacied. Een contractverlenging hing weliswaar lang in de lucht, maar was zeker geen uitgemaakte zaak. “Mits daar een goede aanbieding tegenover zou staan, achtten Hato en diens zaakwaarnemer Humphry Nijman het verstandiger voor de kersverse international om in Nederland te blijven. Na lange onderhandelingen, die geregeld muurvast zaten, wisten De Lang en Lenederink met het grote talent alsnog een akkoord te bereiken tot de zomer van 2028”, zo klink het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *