Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Nederland gaat het EK winnen’

Pierre van Hooijdonk denkt dat het Nederlands elftal het EK zal gaan winnen. Dit liet hij gisteren weten in het programma ‘Studio Fußball‘.

Nederland heeft tijdens het eindtoernooi allerminst iets te klagen over het geluk. Waar Polen in de poulefase Robert Lewandowski miste en Frankrijk niet kon beschikken over Kylian Mbappé, bleek een derde eindplek in de poule ook nog eens ervoor te zorgen dat Oranje in de makkelijkste helft van het speelschema terechtkwam.

Na een overwinning op Roemenië treft Nederland in de volgende ronde Turkije, dat won van Oostenrijk. Mocht het team van Ronald Koeman erin slagen om ook dat duel winnend af te sluiten, dan komt het tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland te staan.

Gevoelsmatig verwacht Van Hooijdonk dat Oranje uiteindelijk het toernooi wint. “Als je een toernooi kan winnen, dan moeten er echt een heleboel dingen meezitten: je moet echt geluk hebben. We kunnen toch wel stellen dat het Nederlands elftal daarover niets te klagen heeft. Alles ziet er eigenlijk goed uit”, stelt de analist.

“Turkije is een pittige tegenstander. Maar als je vooraf zegt, wie van de zeven kwartfinalisten wil je tegenkomen, kies er maar één, dan kiezen we met zijn allen Turkije, toch? Dan zou het nu ineens een ontzettend moeilijke ploeg zijn. Je zal zelf goed moeten zijn. Als je dat niet bent, dan blijft er te weinig over om nog te verrassen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *