Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Flinke kritiek op Oranje-international: ‘Hoe hij dan reageert’

Sportjournalist Sjoerd Mossou heeft in de AD voetbalpodcast uitgehaald naar Oranje-international Xavi Simons. Hij vind namelijk dat hij geen goede wedstrijd speelde afgelopen zaterdag tegen Ierland.

“Het is geforceerd en oogt heel onrustig, bijna wild. Dat kun je bijna niet los zien van die negen wedstrijden die hieraan vooraf gingen. Toen was dat ook al een beetje zo. Hij is heel erg op zoek naar bevestiging voor zichzelf, wat ergens wel begrijpelijk is voor zo’n jonge speler, want in de Bundesliga lukt het hem wel. Ook in de Champions League lukt het hem.”

“In het Nederlands elftal nog niet. Hij wil heel graag en dat pleit ook wel voor hem. Maar het komt niet de rust in zijn spel ten goede. Het is allemaal een beetje chaotisch en daardoor ook onzuiver. Dat ziet er niet geweldig uit.”

Mossou zag wel wat opvallende maniertjes bij de jonge Nederlander. “Hoe hij dan reageert, vol drama, dan zie je wel dat het diep zit. Ik vond het voor rust af en toe een beetje irritant om naar te kijken, eerlijk gezegd. Je hebt dat ook weleens bij jeugdvoetballers, dat een speler heel geforceerd voor zichzelf gaat spelen. Dat was niet goed.”

Toch denkt Mossou dat het met Simons wel allemaal goedkomt. “Niemand hoeft eraan te twijfelen dat zijn moment vanzelf een keer gaat komen, want het is natuurlijk een hartstikke goede speler en een prima prof.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *