Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-international is toch gewoon een mafklapper?’

Voormalig voetballer en huidig analist Rene van der Gijp heeft Oranje-international Wout Weghorst een ‘mafklapper’ genoemd. Hij heeft namelijk geen goed woord over voor zijn houding na de wedstrijd tegen Ierland.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp komt het gedrag van de spits ter sprake. “Zo’n Weghorst vraagt erom om gedold te worden”, zo opent Wim Kieft. “Ik zou het heerlijk vinden als ik in een elftal zou spelen en ik iemand tijdens het volkslied keihard hoor meezingen en z’n hand op die leeuw op z’n borst zie houden.”

“Iedereen heeft nu een mening over Weghorst”, zo opent Van der Gijp wanneer de aanvaller ter sprake komt. “Maar Weghorst is toch gewoon een mafklapper? Maar die heb je toch allemaal in de groep? Gewoon een dwaas. Gewoon een dwaas waar je om kan lachen en waar je je over kan verbazen, maar waar je allemaal heel zachtjes tegen elkaar over zegt: ‘Die spoort niet’.”

Een lachende Kieft voegt toe: “Er zit een steekje los, ja. Maar wat ik dan ook wel weer grappig vind is dat hij er toch gewoon mee door gaat. Dus hij is het echt. Hij is dus echt gewoon een beetje in de war af en toe. En het is natuurlijk ook geweldig als je zo in elkaar zit en opeens nog een beetje belangrijk wordt ook. Dan ontstijg je natuurlijk de aarde, dat kan bijna niet anders..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *