Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij is de beste back die Nederland nooit heeft gehad’

Voormalig voetballer Rafael van der Vaart vindt het zonde dat hij nooit heeft kunnen genieten van Royston Drenthe in het Nederlands elftal. Hij denkt zelfs dat hij in potentie de beste linksback had kunnen zijn die Oranje ooit had gehad.

“Je moet zelf je fouten maken en er ook van leren, zolang je er uiteindelijk maar van leert”, vertelt Van der Vaart in Kick ’t Met van Ziggo Sport. “Alleen op dat moment was ik ook niet de oudste. Ik had wel een vrouw en een kind, maar ik kon hem niet veel leren omdat ik toen ook nog veel met mezelf bezig was.”

“Wat ik wel jammer vond en dat is het enige wat ik ook weleens tegen hem heb gezegd: ik denk dat Royston de allerbeste linksback is geweest die Nederland nooit heeft gehad”, gaat de voormalig international verder. “Als hij had gezegd: het egootje gaat even weg, dat straatvoetbal en mensen voor lul zetten ook, dan had hij tot vier jaar geleden nog steeds linksback gespeeld.”

“Die Ronaldo werd helemaal gek van hem. En terecht, want Royston was snel, wendbaar en technisch. Hoe ga je hem voorbijkomen? Dus Ronaldo ging op een gegeven moment maar linksbuiten lopen, want hij wist helemaal niet meer wat hij moest doen”, aldus Van der Vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *